EMS STUDIO

De ultime training met EMS

Wat is EMS?

EMS staat voor Electric Muscle Stimulation. Een wetenschappelijk geteste methode die al jarenlang wordt gebruikt in de ruimtevaart en sportgeneeskunde.

EMS betekent het opwekken van spiercontracties door elektrische impulsen. 
De impulsen worden gegenereerd door het EMS – apparaat en geven elektrische impulsen naar de EMS – bodysuit, die tijdens de training gedragen zal worden. 

De spieren zullen worden gestimuleerd door de impulsen. De impulsen veroorzaken een samentrekking van de spieren, zodat het eindresultaat een resultaat is dat lijkt op natuurlijke bewegingen en spiercontractie. 

Het is zonder twijfel dé training van de 21e eeuw.

Training van de

21st eeuw

SLECHTS 2 X 20 MINUTEN PER WEEK IS GENOEG!

De XBody EMS-trainingsapparaten met hun ontwerp en unieke eigenschappen maken de XBody-training bijzonder effectief. Een comfortabel trainingspak en geavanceerde stimulatietechnieken zorgen ervoor dat je echt effectieve EMS-training krijgt.

Hoe werkt EMS?

Bij traditionele krachttraining zenden de hersenen impulsen uit en stimuleren ze de te trainen spieren, wat leidt tot spiercontractie. Spieren met een zwakkere verbinding met de hersenen kunnen echter niet zo snel samentrekken en ontwikkelen.   

EMS-training stimuleert alle grote spiergroepen en bevordert de ontwikkeling van motorische zenuwverbindingen. Door elektrische impulsen rechtstreeks naar de motorische zenuwen te sturen, kunnen zelfs de zwak verbonden spieren worden bereikt.  

De spiervezels worden met de EMS-training in een onregelmatige volgorde geactiveerd, wat vanaf het begin intensieve training mogelijk maakt en getrainde spieren ontwikkelt; het resultaat zijn versterkte spieren die meer calorieën verbranden en actieve spieren die meer energie nodig hebben.

De effectiviteit van EMS

EMS heeft vele verschillende positieve effecten op ons lichaam.  Door de impulsen die worden afgegeven door het XBody EMS apparaat, worden onze spieren op dezelfde manier getriggerd als bij impulsen afkomstig van ons centale zenuwstelsel. Daardoor is de resulterende spiercontractie vergelijkbaar met de natuurlijke beweging en regelmatige samentrekkingen van de spieren.

EMS-technologie is in staat spiermassa en spierkracht te vergroten. Buiten dat, het helpt bij het conditioneren van de spieren. Verdere gunstige effecten van EMS zijn het helpen bij gewichtsbeheersing en het kan een oplossing zijn voor aandoeningen zoals cellulitis. Daarnaast zijn er nog meerdere positieve effecten van EMS op ons lichaam.